מה זה דרופבוקס ואיך הוא עוזר לנו בחיים?

פורסם 10 נובמבר, 2013
שיתוף
whatsapp sharing button
facebook sharing button
linkedin sharing button
email sharing button
מה זה דרופבוקס ואיך הוא עוזר לנו בחיים?
דני שקד, מומחה לשיווק באינטרנט
מאת דני שקד

אנחנו מניחים שרובכם כבר מכירים את השירות המדהים הזה, אבל לכל אלה שעוד לא מנצלים אותו או לא העזו לשאול הכנו סקירה מדוקדקת על DropBox.

דרופבוקס (Dropbox) הוא אחד משירותי אחסון הקבצים באמצעות מחשוב ענן הטובים והפופולאריים ביותר. יתרונותיו העיקריים הם הפשטות המופלאה של השימוש בו והאמינות והמהימנות שלו. ניתן לאחסן בו ללא עלות כספית קבצים בנפח בין 2GB ל- 18GB, ותמורת תשלום קבצים בנפח גדול הרבה יותר ואף בלתי מוגבל.

איך התחילה דרופבוקס?

את דרופבוקס ייסדו שני בוגרי MIT, ארש פרדוסי ודרו יוסטון. יוסטון נוהג לספר כי הרעיון להקמת החברה נולד במוחו עוד כשהיה סטודנט באוניברסיטה, שהיא אחת הבולטות בעולם בתחום הטכנולוגיה, כשנהג לשכוח בתדירות גבוהה את התקן ה- USB הנייד ששימש אותו להעברת קבצים בין מחשבים וחיפש פיתרון למצוקתו. בנוסף, מסביר יוסטון, שירותים אחרים להעברת קבצים בין מחשבים ולשיתוף קבצים לא הצליחו להתמודד עם קבצים גדולים או שהיו מסובכים מדי לשימוש, ועל כן החליט ביחד עם פרדוסי ליצור את השירות החדש, בהתחלה לשימושו האישי ועד מהרה לטובת הכלל, לאחר שהבין כי מדובר בצורך חיוני עבור רבים מאיתנו.

החברה נוסדה בשנת 2007, ושנה לאחר מכן הושק השירות באופן רשמי בכנס המפורסם טק קראנץ' שעורך האתר הטכנולוגי המוביל. בנובמבר 2012 דיווחה החברה כי מספר הרשומים לשירות חצה את הרף של 100 מיליון בני אדם מכל רחבי העולם. אחת הדרכים של דרופבוקס להגדיל את מספר המשתמשים בשירותיה היה להעניק שטח אחסון נוסף לכל מי שהפנה חבר להירשם לשירות, כשנכון להיום אחד מכל 3 מצטרפים חדשים אכן מגיע בעקבות הפניה של מי שכבר משתמש ונהנה מדרופבוקס.

השימוש בדרופבוקס מאפשר גם לגבות קבצים חשובים כך שניתן יהיה להשתמש בהם גם אם ההארד דיסק שבו הם מאוחסנים יקרוס – אם כי הדגש העיקרי של השירות הוא המענה לצורך להשתמש באותם קבצים במחשבים שונים, למשל כדי לעבוד מהבית אחרי שחוזרים ממקום העבודה, או על מנת שמספר חברי צוות יוכלו לשתף ביניהם את הקבצים להם הם זקוקים לצורך פרויקט זה או אחר.

כיצד עובד האחסון והשיתוף?

כדי לאחסן ולשתף קבצים באמצעות דרופבוקס יש להירשם לשירות ואז להתקין את היישום במחשב הנייח (ובמקביל להוריד את האפליקציה לסמארטפון, אם רוצים שהקבצים יהיו זמינים גם במכשיר זה).

ההתקנה יוצרת תיקייה בשם Dropbox, וכל קובץ שיועבר אליה יישמר לא רק במחשב הנייח אלא גם בענן מחשוב, כך שניתן לגשת אליו מכל מחשב אחר, טאבלט, טלפון סלולרי וכו' שבהם מותקנת דרופבוקס ולהשתמש בו. באופן דומה, גם אנשים אחרים יכולים ליהנות מגישה לקבצים אלה, בתנאי כמובן שיש להם את פרטי החשבון.

סנכרון הקבצים מתבצע אוטומטית וכל שינוי בקובץ הנמצא באחד השרתים של דרופבוקס נשמר מיידית, כשהודות לטכנולוגיה חכמה בשם קידוד דלתא, הסנכרון הוא רק על השינויים ולא על כל הקובץ, וכך מושג חיסכון משמעותי הן מבחינת רוחב הפס והן מבחינת הזמן.

דרופבוקס כתובה בפייטון (שפת תכנות ששמה הוא מחווה לחבורת מונטי פייטון) ומתאימה לעבודה עם שלל מערכות הפעלה למחשבים נייחים, ובראשן כמובן ווינדוס ולינוקס, וכן ניתן להתקין אותה בכל מערכות ההפעלה הסלולריות המובילות (אנדרואיד, סימביאן, iOS). לאורך השנים נוצרו לא מעט תוספים ליישום הבסיסי, רבים מהם פותחו על ידי קהילת המשתמשים בשירות.

דרופבוקס אייפון

כיצד אנו משתמשים בדרופבוקס?

דמיינו מצב בו כל קובץ נמצא במחשב אחר, מה שהיה קורה במצב כזה זה שהייתם צריכים לשלוח מייל לאדם האחראי על אותו הקובץ ואז לחכות עד שישלח לכם אותו. לאחר מכן הייתם צריכים לעשות בקובץ שינויים ואז להחזיר אותו במייל לאותו בעל תפקיד ששלח לכם את הקובץ מלכתחילה. עכשיו דמיינו שיש לכם גישה מהמחשב האישי שלכם לכל קובץ בחברה, שאתם יכולים להשתמש בו בכל רגע נתון מבלי לחכות לתשובה של אף אחד ולעבוד על כל קובץ מכל מקום, גם אם אתם לא מול המחשב שלכם. ככה אנו משתמשים בדרופבוקס – תיקיית הדרופבוקס שלנו מחולקת לתיקיות לפי מחלקות, בין אם זה תיקייה המכילה קבצי גרפיקה, תיקייה המכילה טפסים ותבניות תכנותיות חשובות, תיקייה המכילה קבצי אקסל עם מידע נחוץ או סתם תיקיות שאנחנו זורקים בהן קבצים לסקירה מאוחרת – הכל נגיש לכולם בכל זמן נתון ומכל מחשב מכשיר.

המודל הכלכלי של דרופבוקס

המודל הכלכלי עליו מבוססת דרופבוקס הוא פרימיום (Freemium), כלומר מתן שירות בסיסי אך סופר איכותי בחינם ושירות מורחב יותר תמורת תשלום.

רוב המשתמשים בדרופבוקס "מנצלים" את האופציה החינמית, שמעניקה לכל מי שנרשם לשירות 2GB ובנוסף מגדילה שטח בסיסי זה בעוד 500MB עבור כל מצטרף חדש המגיע בעקבות הפניה מאותו משתמש ועד לגבול של 18MB בסך הכל.

ישנן דרכים נוספות ליהנות משטח אחסון גדול יותר ובהן מעקב אחרי דרופבוקס בטוויטר, התקנת אפליקציה היוצרת אינטגרציה בין דרופבוקס לטוויטר או שליחת פידבק לחברה באשר לשימוש בשירות.

עבור מי שזקוק לנפח רחב יותר ולשירותים חיוניים נוספים דוגמת שחזור גרסאות קודמות של אותו קובץ, מציעה דרופבוקס שתי אופציות: האחת מעניקה נפח אחסון של 100GB תמורת 99$ לשנה, כשעבור עוד 4$ לחודש ניתן ליהנות גם משמירת כל הגרסאות של כל קובץ ומהיכולת לשחזר כל קובץ. אפשרות שנייה היא ליהנות מנפח אחסון בלתי מוגבל ובנוסף משמירת ההיסטוריה של כל קובץ ללא תשלום נוסף וכן אפשרויות רבות אחרות – וזאת בעלות של 795$ לחמש שנים ולאחר מכן 125$ לשנה.

נכון לשנת 2013, בחברה רשומים כ- 2 מיליון עסקים המשלמים תמורת השירות המורחב, ובשנת 2012 נאמדו הכנסותיה בכ- 500 מיליון דולר.

יתרונות דרופבוקס

המוטו של דרופבוקס הוא "Your Stuff, Everywhere" וכשם שהוא פשוט וברור, כך גם השימוש ביישום פשוט להפליא, וכל אחד, אבל באמת כל אחד, יכול ליהנות מהאפשרות לגבות ולשתף קבצים.

ראשית, התקנת דרופבוקס פשוטה מאוד. השימוש השוטף בו נוח מאוד, מהיר מאוד וקל לביצוע – כל שצריך לעשות הוא להעביר את הקבצים אותם רוצים לגבות או לשתף אל התיקייה Dropbox וכל השאר מתבצע אוטומטית.

גם השימוש בדרופבוקס באמצעות הסמארטפונים והטאבלטים למיניהם נוח וקל בזכות ממשקים ידידותיים במיוחד, וכך גם השיתוף של כל הקבצים.

בנוסף ליתרון המשמעותי של שימוש הקל וממשק הנוח, נהנית דרופבוקס מיתרונות נוספים ובהם אפשרות הגישה לקבצים שנמחקו מהמחשב ולגרסאות קודמות של קבצים קיימים (הנשמרות למשך 30 יום בגרסה החינמית, ולזמן בלי מוגבל בגרסאות בתשלום), כך שניתן לחזור אליהן גם לאחר ששונו.

דרופבוקס ווב

חסרונות דרופבוקס

החיסרון העיקרי של המערכת הוא עבודה סימולטנית על קבצים (במנוי הבסיסי), אם שני מחשבים עובדים על אותו קובץ ושומרים אותו נוצרת גרסה נוספת של אותו הקובץ, גרסת Conflicted ואז מתחיל הכאב ראש הענק של להתחיל לנסות להבין איזה גרסה היא עדכנית יותר וכוללת יותר שינויים. אנחנו פשוט סיגלנו לעצמנו דפוס עבודה מסויים ומודיעים אחד לשני בזמ עבודה על קובץ ספציפי אבל זה בהחלט כאב ראש שדרופבוקס חייבים לפתור.

עוד חיסרון של דרופבוקס הוא המחיר עבור שירות הפרמיום שלה, שהוא יקר יותר ביחס לשירותי אחסון ושיתוף קבצים אחרים שניתן למצוא בימינו.

חיסרון נוסף הוא התמיכה הלוקה בחסר שמעניקה החברה ללקוחותיה: כך, למשל, מי שזקוק לעזרה בנושא כלשהו יכול לפנות אל דרופבוקס באימייל בלבד ולא באמצעות טלפון או צ'אט עם נציג שירות (דבר שכבר הפך לסטנדרט בחברות המכבדות את עצמן בתחום האינטרנט).

כבר קרה לנו שמצאנו את עצמנו בשרשור של 20 (!) מיילים עם ה Support שלהם אבל הסיכוי שזה יקרה למשתמש בסיסי או פרטי נמוך מאד.

אבטחה

מאז הקמתה, נשמעה מעת לעת ביקורת על כך שרמת האבטחה של דרופבוקס אינה גבוהה מספיק, ובשנת 2011, לדוגמה, דיווח טק קראנץ' כי כל חשבונות המשתמשים בשירות היו פרוצים למשך 4 שעות.

סוגיה נוספת שעוררה אי נוחות הייתה פתיחת מסמכים על ידי החברה. אמנם אנשי דרופבוקס טענו כי הדבר חיוני לשם הצגתם במהירות כשהמשתמשים רוצים לצפות בתוכן שלהם, וכי ממילא הם נסרקים על ידי מחשב ולא על ידי בן אדם, אולם גם כך היו כאלה שהביעו מורת רוח לנוכח הפגיעה בפרטיות (ואנחנו מעריכים שכך גם בכל חברה אחרת שמציעה שירותי אחסון/גיבוי בענן).

יחד עם זאת מומחי אבטחת מידע רבים אחרים טוענים כי מדובר בשירות מהימן מאוד. על מנת להעניק ללקוחותיה בטיחות מקסימלית מאפשרת דרופבוקס, בין השאר, לנתק מרחוק את האפליקציה מהסלולרי במידה וזה נגנב או אבד, וכן להוסיף עוד שכבת אבטחה למנגנון הכניסה לשירות.

בשורה התחתונה, אנחנו לא רואים את עצמנו מעבירים שעה במשרד בלי להשתמש בדרופבוקס.

אם אתם משתמשים בדרופבוקס ספרו לנו מה דעתכם עד עכשיו, אם אתם מכירים אלטרנטיבה טובה יותר ספרו לנו גם כן בתגובות.

 

פתחו חשבון דרופבוקס בחינם וקבלו 500 מגה יותר

 

* המאמר אינו פרסומת בשום אופן אלא פשוט שירות מצוין שחשוב לנו שאנשים נוספים יכירו.

* התמונה למטה היא קישור הפניה מאיתנו לדרופבוקס.

 

לחץ כאן להורדת האפליקציה של דרופבוקס ל IOS

לחץ כאן להורדת האפליקציה לאנדרויד

דני שקד, מומחה לשיווק באינטרנט

על המחבר

testzara

Scroll to top caret
×

שיחת ווטסאפ