KRAKEN.IO – כיווץ תמונות והעלאת מהירות האתר

פורסם 13 מרץ, 2014
שיתוף
whatsapp sharing button
facebook sharing button
linkedin sharing button
email sharing button
KRAKEN.IO – כיווץ תמונות והעלאת מהירות האתר
דני שקד, מומחה לשיווק באינטרנט
מאת דני שקד

קראקן (KRAKEN) הוא שירות אינטרנטי המבצע אופטימיזציה של תמונות, במטרה להקטין את גודלן ובכך לשפר את מהירות עליית האתר שבו מוצגות התמונות – פקטור משמעותי הן מבחינת הגולשים קצרי הרוח והן מבחינת מנועי החיפוש שמעניקים נקודות זכות משמעותיות לאתרים שנטענים חיש קל.

ישנן שתי דרכים ליהנות מקראקן, האחת חינמית לחלוטין ומבוססת על ממשק אינטרנטי בסיסי, והשנייה בתשלום: תמורת 7$ לחודש, למשל, ניתן לבצע אופטימיזציה לתמונות במשקל כולל של 0.5GB, עבור 9$ לחודש ניתן כבר לטפל בתמונות במשקל כולל של 1GB וישנן אף תוכניות המיועדות למשתמשים כבדים יותר. בכל מקרה בתוכניות בתשלום טמונות אופציות נוספות ובהן ממשק בעל אפשרויות שאינן כלולות בגרסה החינמית.

כמה משמעותי כיווץ התמונות בקראקן?

שיעור הכיווץ שמצליחה KRAKEN.IO להשיג משתנה באופן טבעי מתמונה לתמונה, אך בממוצע מדובר על הקטנה של כ- 34% מהגודל המקורי כשמדובר בקבצי PNG וקרוב ל- 50% כשמדובר בקבצים בעלי סיומת JPG.

יחד עם זאת חשוב לציין כי קראקן, בניגוד ליישומים אחרים המבצעים אופטימיזציה של תמונות – למשל, ImageOptim, תוכנת קוד פתוח שעובדת על מערכת ההפעלה מקינטוש – אינה מאפשרת למשתמשים לקבוע רף איכות מינימלי שמעבר לו הם לא מעוניינים לכווץ את התמונה.

במקום זאת מציעה KRAKEN בחירה בין שני מודים: LOSSLESS ו- LOSSY. הראשון נועד למקרים בהם איכות התמונה חשובה לנו במיוחד ואנחנו מוכנים להתפשר מבחינת מידת החיסכון בגודל, ואילו המוד השני, LOSSY, מצמצם משמעותית את גודל הקובץ אולם עלול לפגום במידת מה באיכותה של התמונה.

מתי כדאי להשתמש ב- KRAKEN ומתי לא?

ברוב התמונות, יהיה קשה מאוד עד בלתי אפשרי להבחין בעין בלתי מזוינת בהבדלים בין תמונה שכווצה על ידי קראקן במוד LOSSLESS לבין אותה תמונה שעברה כיווץ במוד LOSSY, כך שניתן להקטין במידה ניכרת את גודל הקובץ, ובעקבות כך לשפר משמעותית את זמן טעינת האתר.

תמונות אחרות עלולות להיפגם מעט עקב כיווץ LOSSY, אולם הרווח המשמעותי הטמון בהקטנת התמונה במידה ניכרת (לעיתים אף למעלה מ- 70%!) הופך את הפגיעה הקלה באיכות לבהחלט משתלמת.

יחד עם זאת, ישנן גם תמונות שאיכותן נפגמת בצורה משמעותית כשבוחרים באופציית ה- LOSSY עד שגם ה"גולש הממוצע" יחוש בכך, ובפרט מופיעים עיוותים שונים סביב עצמים (מעין הילה מפוקסלת ומיותרת שעוטפת אותם). במקרים אלה מוטב לבחור באופציית ה- LOSSLESS, או אפילו לוותר על שירותי KRAKEN, שכאמור אינה מאפשרת למשתמשים לקבוע את המינון המדויק מבחינתם של ויתור על איכות – אם כי במקרים רבים החיסכון שמושג על ידי בחירה באופציית ה- LOSSLESS, הגם שהוא קטן יחסית, דומה מאוד לחיסכון שמשיגה ImageOptim לדוגמה.

מה ההבדלים בין הגרסה החינמית לזו שבתשלום?

באופן טבעי ישנם מספר הבדלים בין הגרסה החינמית של קראקן לזו שבתשלום:

ראשית, בגרסה החינמית ניתן לבצע אופטימיזציה לתמונות שגודלן לא יותר מ- 1MB ואילו בגרסאות שבתשלום ניתן לטפל גם בתמונות שגודלן עד 8MB. מדובר בחיסרון שיש לקחת אותו בחשבון (ב- ImageOptim, לדוגמה, אין מגבלה שכזו) שהרי בימינו כל טלפון סלולרי מנפק תמונות כבדות יחסית וגם אינפוגרפיקות שהופכות פופולאריות יותר ויותר עלולות לחרוג מהמכסה שמאפשרת הגרסה החינמית (אם כי תמיד אפשר להקטין קבצים כבדים יותר באמצעים אחרים ואז להעביר ב- KRAKEN לשם אופטימיזציה מושלמת).

הבדל נוסף הוא מבחינת זמינות התמונה המכווצת – למי שלא משלם היא זמינה במשך שעתיים בלבד, ואילו מי שמעדיף את השירות המלא יוכל למצוא אותה בכל עת בענן של KRAKEN.

אפשרות נוספת שקיימת רק בשירות המלא היא אופטימיזציה לאתר שלם, כלומר הקטנת כל התמונות שבו בבת אחת וללא הצורך, שעלול להיות מתיש, לעבור על כל תמונה בנפרד.

יש להדגיש שגם בגרסה החינמית וגם בזו שבתשלום הממשק ידידותי להפליא ותפעולו פשוט במיוחד, וכי השרתים רבי העוצמה של KRAKEN מבטיחים כיווץ מהיר גם כשמדובר במספר תמונות ואפילו של כאלה כבדות יחסית – כך שבסך הכל, על אף המגבלה של בחירה בין שתי אפשרויות בלבד (כאמור, LOSSY ו- LOSSLESS) בהחלט מדובר בשירות יקר ערך וחיוני עבור כל מי שמבקש לשפר את מהירות טעינת האתר שלו.

 

שימו לב! KRAKEN הופך אותיות בעברית לקו תחתון. קובץ בשם "תמונה" יהפוך לאחר כיווץ והורדה ל-"_____", לכן עדיף לעבוד עם שמות קבצים באנגלית.

דני שקד, מומחה לשיווק באינטרנט

על המחבר

testzara

Scroll to top caret
×

שיחת ווטסאפ