לפני שמתחילים למלא את האתר בתוכן, חשוב לעבור על ההגדרות הבסיסיות שלו כדי להבטיח שמייד כשיתחילו להגיע אליו גולשים הם ייחשפו אליו בדיוק כפי שאנחנו רוצים.
לכל אתר וורדפרס יש כותרת ותיאור, כשהכותרת נקראת גם השם של האתר.
שימו לב: לא מדובר בדומיין שלו, אלא בשם שאותו ניתן לשנות כאוות נפשכם – והדרך לעשות זאת היא באמצעות הכפתור "הגדרות" בתפריט הצדדי ואז "כללי" (באנגלית: "Settings" ואז "General").
שתי התיבות הראשונות בראש הדף שנפתח הן "שם האתר" ו"תיאור האתר" ("Site Title" ו- "Tagline"). וורדפרס מעניק לכל אתר חדש באופן אוטומטי את השם "Just another WordPress Site" ומן הסתם תרצו לשנות אותו לכותרת שתשקף את האתר שתמיד חלמתם עליו. התיאור הוא משפט נוסף, רצוי תמציתי, שמספק למי שמגיע בפעם הראשונה לאתר שלכם מושג ברור יותר לגבי החוויה הצפויה לו.
למשל, לבלוג שעוסק בכדורגל ספרדי ניתן להעניק את הכותרת "על ברצלונה, ריאל מדריד ומה שביניהן" ואת התיאור "כל מה שאתם צריכים לדעת על כדורגל ספרדי".
הגדרה בסיסית חשובה נוספת היא מה יוצג בעמוד הראשי של האתר.
על מנת לקבוע את אופן התצוגה בדף הבית שלכם יש ללחוץ על "הגדרות" ואז "קריאה". החלון שנפתח מאפשר לכם קודם כל להחליט אם בעמוד הראשי יוצגו הרשומות האחרונות שפרסמתם או דף קבוע, ואם דף קבוע – איזה מבין הדפים שמכיל האתר שלכם (מן הסתם אם טרם הוספתם תוכן לאתר הרשימה תהיה ריקה, אולם לאחר שיצרתם דפים ורשומות תוכלו לבחור מביניהם).
בנוסף ניתן בוורדפרס, בחלון הנ"ל, להחליט כמה פוסטים יוצגו לכל היותר בכל עמוד ולהגדיר אפשרויות מתקדמות נוספות.
בהמשך המדריך ישנו הסבר מפורט לגבי כל האפשרויות המגוונות שמציע וורדפרס, אולם כבר בשלב התחלתי כדאי לנסות את האופציות הבסיסיות, לשחק איתן ולקבוע כיצד ייראה האתר, לפחות בימיו הראשונים.
לשם כך יש ללחוץ בתפריט הצדדי על "עיצוב" ואז "ערכות עיצוב" (ובאנגלית, קודם "Appearance" ואז "Themes"). בחלון שנפתח יוצגו בפניכם שפע אפשרויות, חלקן חינמיות ואחרות בתשלום, והדרך הטובה ביותר להגיע למראה האידיאלי בעיניכם היא פשוט לנסות את הערכות השונות.
בנוסף תוכלו לבחור את צבע הרקע של האתר (או לקבוע תמונה כרקע), לבחור תמונת כותרת ועוד ועוד – פירוט לגבי האפשרויות תוכלו למצוא כאן.
חשוב מאוד עוד לפני שמתחילים ליצור תכנים לבחור את האופן שבו ייקבע ה- URL של כל דף ודף באתר שלכם, כלומר איזו כתובת תהיה להם ברשת – והדרך לכך היא באמצעות לחיצה על "Settings" ואז "Permalink".
ההמלצה החד משמעית היא לבחור באופציה שמית ולא מספרית. כך, לדוגמה, אם הדומיין של האתר שלכם הוא "mynicesite" והדף הראשון שיצרתם נקרא "about" ה- URL שלו יהיה –
mynicesite/about
ולא –
mynicesite/?p=1
מתן שם מפורש לכל דף הוא לא רק קונספט ידידותי יותר לגולשים אלא גם מקנה לאתר שלכם יתרון מבחינת קידום במנועי חיפוש שונים, ובפרט עבור דפים שהשם שלהם כולל מילות מפתח.