פרק 7: ההבדל בין פוסטים לעמודים

בוורדפרס יש שתי דרכים עיקריות להציג תוכן: בפוסטים ובעמודים, וחשוב להבין מה משותף לשני אלה ובעיקר מה ההבדלים בין פוסטים לעמודים, על מנת ליצור אתר בנוי היטב ואפקטיבי.

עמודים או פוסטים בוורדפרס?

מהם פוסטים בוורדפרס?

 

פוסטים נועדו בעיקר כדי להציג חדשות ועדכונים. הם מתעדכנים לעיתים קרובות ומופיעים בעיקר בראש הדף או באינדקסים שונים.

בעצם כל פעם שאתם מפרסמים טקסט כלשהו (בין אם מאמר, בין אם ידיעה חדשותית ובין אם כל טקסט אחר) וכן תמונה או וידיאו, זהו בעצם פוסט. קל לזהות את אותם פוסטים – בדרך כלל הם מופיעים בסדר כרונולוגי הפוך, כלומר מהאחרון שפורסם, דרך אלה שקדמו לו ולבסוף הפוסט הראשון שעלה לאוויר.

ניתן לארגן פוסטים לא רק על פי תאריך אלא גם על פי כותב הפוסט (כשמדובר באתר שיש בו כמה וכמה כותבים), לפי קטגוריות (שאותן ניתן לחלק לתת קטגוריות וכן הלאה) ולפי תגיות המאפשרות לכל מי שנכנס לאתר למצוא בקלות פוסטים בנושאים המעניינים אותו במיוחד – ובאופן כללי יש דרכים רבות המבטיחות כי כל גולש יוכל ליהנות מגישה נוחה ומהירה לפוסטים ולתכנים ספציפיים.

בנוסף, ברוב המקרים, ניתן להוסיף לפוסטים תגובות וכן יש בהם כפתורים המאפשרים שיתוף ברשתות חברתיות ובראשן כמובן פייסבוק.

מהם עמודים בוורדפרס?

עמודים, בניגוד לפוסטים המכילים אינפורמציה שבמקרים רבים רלוונטית ברגע הפרסום, מציגים תוכן שתמיד הוא רלוונטי ושאינו משתנה – הדוגמאות הטובות ביותר הן דף "אודות" או עמוד "צור קשר" שאותם אין צורך לעדכן באופן שוטף.

בדרך כלל העמודים מאורגנים במבנה היררכי. כך, לדוגמה, באתר של חברה לבניית אתרים יהיה עמוד "אודות" כללי וממנו הסתעפויות לעמודי אודות המספקים פרטים נוספים על האחראי על אפיון האתרים, על המעצב הגרפי של החברה, על המתכנת וכו'.

ברוב המקרים הגישה אל העמודים היא באמצעות תפריטים (שחלק מהאופציות בהם מובילות לתתי תפריטים בהתאם למבנה ההיררכי של האתר) וזאת בניגוד לפוסטים המופיעים ברצף. בחלק גדול מהאתרים, על מנת לאפשר גישה נוחה אל כל אחד מהעמודים, תמצאו לינקים לכל עמוד ועמוד לא רק בתפריט אלא גם בחלקו העליון או התחתון של האתר.

שלא כמו בפוסטים, בדרך כלל לא נהוג לאפשר לגולשים להשאיר תגובות בעמודים – בכל מקרה, וורדפרס מאפשרת לכל בעל אתר לבחור עבור כל עמוד ועמוד באתר באופן ספציפי אם ניתן יהיה להגיב בו או לא, וכן אם ייכללו בו כפתורי שיתוף.

בחלקים הבאים של המדריך תוכלו ללמוד בדיוק איך יוצרים פוסטים ואיך יוצרים עמודים. מוזמנים לקרוא אותם וליישם את האינפורמציה באתר משלכם!

הערה: שימוש בפוסטים יכול לגרום לשכפול תוכן באתרכם ופגיעה במאמצי הקידום. הסיבה היא שהפוסטים מופיעים בכמה וכמה מקומות (בפוסט שפרסמתם, בעמוד הקטגוריה שלו, בעמוד של כל תגית ותגית שקשורות לפוסט, בארכיון וגם בעמוד הכותב).

כמובן שניתן לנטרל את זה די בקלות ע"י פלאגינים שונים (כמו Yoast SEO) או פשוט לא להשתמש בקטגוריות ותגיות. במידה וכן השתמשתם בקטגוריות ותגיות, ניתן להוסיף שורת "Read More" – מה שיחתוך את הטקסט וימנע שכפול שלם של העמוד.

תג

Scroll to top caret
×

שיחת ווטסאפ